KÜMAŞ İŞ SAĞLIĞI’NDA ARTI YAŞAM DEDİ

Sektörünün öncü firmalardan olan Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş, Artı Yaşam OSGB tarafından verilecek olan hizmetlerle faaliyetlerine daha sağlıklı devam edecek.

 

Türkiye’nin en büyük manyezit üreticisi olan KÜMAŞ, 6331 sayılıİş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği sorumluluklarını daha etkili ve kaliteli şekilde yerine getirebilmek amacıyla işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli hizmetlerini Artı Yaşam OSGB sağlayacak.

 

Artı Yaşam OSGB ile geçtiğimiz yılın son çeyreğinde OSGB protokolünü imzalayan Kümaş Manyezit A.Ş yeni yıla güven içerisinde başlayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artı Yaşam OSGB Müdürü Sedat Ülgü; “KÜMAŞ MANYEZİT SANAYİ A.Ş. sektöründe öncü firmalardan olup ülke ekonomisine yüksek oranda katkı sağlamaktadır. Bünyesinde çalıştırdığı personellerin güvenliğini ve sağlığı konusunda ki hassasiyetini bildiğimiz Kümaş, İş sağlığı hizmetleri için Artı Yaşam OSGB’yi tercih etti. Artı yaşam olarak 1 iş yeri hekimi ve 3 sağlık personelleriyle tam zamanlı sağlık hizmetlerini kaliteyi ön planda tutarak Memnuniyet sağlamaya devam edeceğiz” diyerek konuştu.

 

1972 yılında kurulan KÜMAŞ-Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş, 1976 yılında doğal manyezit cevherinden sinter manyezit üretmeye başlamış ve 1990 yılı başlarında tuğla ve harç üretim tesislerini de kurarak, doğal manyezitten bazik refrakter malzemeler üreten entegre bir kuruluş haline gelmiştir.
Kütahya’daki tesislerinde üretimini artırarak Türkiye ve yurtdışındaki demir-çelik, çimento, kireç, demir dışı metaller ve cam endüstrisinin refrakter malzeme ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir.